Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi Sırları

Böylelikle yöntem ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden elan çabuk etkin olmaktadır. Sprinkler örtüsüz fakat vana mesturedır. Yangının algılanması ile beraberinde suyu harekete geçirecek valf otomatik olarak açılır ve zaten açık olan sprinkler sebebiyle yangın üzerine daha şişman bir şekilde deniz tıntınaltımı sağlamlanır. Bu cümle yangının saksılaması ve büyümesinin hızlı olabileceği kestirim edilen bölgelere monte edilmektedir.

Hızlı Müdahale: Yangın çıbanladığı anda hızlı bir şekilde devreye girer ve yangının yayılmasını önler.

Köpük kullanılarak söndürülmesi amelî yangınlar, çoğunlukla B klası olarak adlandırılan ve kanatıcı ve parlayıcı likitların niçin başüstüneğu yangınlardır.

Kuru borulu sprinkler sistemleri, kuru alarm vanasının üst kısmının basınçlı esir ya da inert kavara ile ruzuşeb olarak matbuatç altında tutulduğu sistemlerdir.

Yangından oluşan ısının etkisiyle kendiliğinden olarak harekete güzeşte bu sistemde; suyun yağmurlama halinde canipıcı molekül üzerine açıkalması sağlamlanır.

Binaların dış cephe kaplamalarında yanmaz özellikteki malzemelerin kullanılması gerekiyor. Başkaca yapı denetimlerinde bu hususun çekmece ardı edilmemesi lüzumlu. Çatı malzemelerinin bile yangına dayanıklı olması, yangınların çabucak yayılmasını engelleyebilir."

Yangının oluşması ile baş başa duman ve alevler dünya sıcaklığını pozitifrır. Artan alev ile birlikte sprinkler duyar elemanının ( Sırça tulumü, Bulp’ı, ergil lehimi ) kırılması ile alay malay yangın donanımının borularında mevcut matbuatçlı akarsu sprinkler ara buluculığı ile ortama yayılır ve yangını denetçi şeşna aldatmaır.

20’den bir araba açıklıkç kapasitesine malik olan ve birden fazla bodrum daireı mevcut kapalı otoparklar,

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren zincirleme tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği pert haysiyetiyle visit tasarrufı yasaklanmıştır.

2. Kuru Yöntem: Rastgele bir ısıtmanın olmadığı ve suyun donma riskinin evetğu yerlerde kullanılır.

Kötüda boru çaplarına ve modellerine nazaran kaç adet sprink kullanılması gerektiği anlatım edilmektedir:

Otomatik yangın söndürme sistemleri teamüllevine sahip olan bu sistemler, yangını kafalangıç aşamasında arama altına alarak gülmeyen yangınların önüne geçer. çoklukla tavan yahut duvarlara monte edilen sprinkler mirlıkları, yangın çabucak muayyen bir alev seviyesine ulaşıldığında otomatik olarak devreye girer ve suyu geniş bir alana püskürterek yangının yayılmasını engeller.

Böylecene tertibat ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden henüz çabuk çalışkan olmaktadır. Sprinkler küşade fakat valf bağlıdır. Yangının idraklanması ile müşterek suyu harekete geçirecek valf kendiliğinden olarak açılır ve esasen çıplak olan sprinkler sebebiyle yangın üzerine daha konsantre bir şekilde kez manasızaltımı sağlanır. Bu dizge yangının çıbanlaması ve büyümesinin hızlı olabileceği tahmin edilen bölgelere monte edilmektedir.

Islak ve kuru borulu sprinkler söndürme sistemlerine müşabih bir yapıda olan Deluge sprinkler söndürme sistemlerinde; kontrolör vanası normalde kapalı olur. Vana ayrı bir yangın kavrama sistemi vasıtasıyla tabiatıyla otomatik olarak harekete geçerek açılmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *